3D Kanjers

Vandaag was er voor de groepen 5 t/m 8 de start van het 3D Kanjer-project. Remco Liefting van het 3D Kanjer project gaf de aftrap. Een half uur lang waren de leerlingen geboeid aan het luisteren en actief aan het vragen stellen over de mogelijkheden van een 3D printer. Het ging van protheses naar spaarpotten en raketten. Waarbij het duidelijk werd hoe leuk het is om zelf te creëren en niet alleen te consumeren.

Wat gaat De Gondelier doen in dit project?

Een aantal leerlingen gaan een Ultimaker pro 3D printer bouwen. De bouwende leerlingen worden onze 3D Kanjer ambassadeurs. De 3D kanjer-ambassadeurs gaan niet alleen de printer bouwen maar ervoor zorgen dat er bij De Gondelier altijd 3D-experts zullen zijn.

Het 3D kanjer project gaat goed samen met het project voor de 21ste Eeuwse vaardigheden dat De Gondelier doet samen met Scholen in de Kunst. Dit project maakt een begin met het ontwerpen in Tinkercad en Doodle3D. De leerlingen van groep 5 t/m 8 leren leuke ontwerpen te maken voor de 3Dprinter. 

Vragen kunt u altijd stellen aan een van de leden van het team Kunst&Cultuur of het team 21ste eeuwse vaardigheden: Marlyse, Debbie, Dorien en Anne.


Media
  • IMG_6677.JPG
  • IMG_6679.JPG
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl