Waarom groen?

“De Nederlandse Kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud moeten elke dag minstens een uur lopen, fietsen of ingespannen spelen. Hiervan moeten de activiteiten 2 keer per week gericht zijn op het verbeteren of behouden van kracht, lenigheid of coördinatie. Dat stelt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen die in 1998 is opgesteld door een aantal Universiteiten, het RIVM, TNO en Sportkoepel NOC*NSF.” Deze boodschap bracht Karin Tanja-Dijkstra van de VU ons tijdens een presentatie. Zij deed onderzoek naar het belang van groene schoolpleinen voor kinderenGroen = gezond. Contact met de natuur is bewezen goed voor kinderen. Kinderen kunnen zich beter concentreren, ontwikkelen leuker spel en er wordt minder geplaagd en gepest. Bovendien laten tests zien dat buiten les krijgen de opname van lesstof stimuleert.
Als je deze 2 factoren als aandachtspunten met elkaar combineert, is duidelijk dat een groen schoolplein een welkome aanvulling is de ontwikkeling van kinderen.
   
De Gondelier, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Zwartsluiskade 2
3826 EG Amersfoort

033-253 04 01
info.gondelier@meerkring.nl

Volg ons

Wij communiceren met onze ouders via Parro. Daarnaast is onze school te vinden op Facebook. 

Stichting

ODS De Gondelier is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? 

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort

Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl
Lees verder