Opleidingsschool

Sinds december 2016 is De Gondelier een gecertificeerde Opleidingsschool binnen het partnerschap met de HU Utrecht-Amersfoort.
 

Een lerende organisatie

Voor leerkrachten is het belangrijk dat zij op een professionele wijze hun expertise delen met leerkrachten in opleiding. Zij willen straks goede collega’s. Het is belangrijk dat wij als school open staan voor nieuwe inzichten, zo houden we onze kennis en vaardigheden actueel. Voor onze leerkrachten in opleiding is het belangrijk dat zij intensief kennismaken met onze school, waar veel onderwijsontwikkeling plaatsvindt. En dat er sprake is van een goede organisatie, waardoor het opleiden in de school op een professionele wijze vorm kan krijgen. 
Doordat wij Opleidingsschool zijn kunnen we op een uniforme wijze en op kwalitatief hoog niveau leerkrachten opleiden. Natuurlijk doen we dit in samenspraak met de opleidingsinstituten, PABO’s en MBO’s.

Onze leerlingen vinden de lessen van studenten verfrissend en het prikkelt ook onze leerkrachten. Zij moeten reflecteren op deze lessen en kijken zo ook weer extra scherp naar hun eigen aanpak.

In verband met de studieopdrachten van onze studenten zullen zij incidenteel foto- of filmopnames maken die zij uitsluitend voor hun studie zullen gebruiken. De opnamen worden alleen voor het nagesprek gebruikt en gaan niet de school uit. Mocht u bezwaar maken, dan kunt u dit kenbaar maken aan de leerkracht of de student. Hij of zij zal hier dan rekening mee houden en uw kind niet in beeld brengen.
 

Interesse in een stageplaats?

PABO (opleiding leerkracht PO)

Elk jaar stellen we in de verschillende groepen stageplaatsen beschikbaar, in eerste instantie voor studenten van Hogeschool Utrecht ITT.
Plaatsing van studenten overleggen we altijd met het Centrum voor Werkplekleren van ITT.
 

MBO-studenten (opleiding onderwijsassistente)

De Gondelier is een erkend leerbedrijf (Calibris). We bieden (beperkt) stageplaatsen aan onderwijsassistent-stagiaires van het ROC.
 

Voor alle stageplekken kun je contact opnemen via: stage.gondelier@meerkring.nl  Voor het schooljaar 2024-2025 zijn helaas al onze stageplekken al vergeven. 

 

De Gondelier, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Zwartsluiskade 2
3826 EG Amersfoort

033-253 04 01
info.gondelier@meerkring.nl

Ben je op zoek naar een stageplek? Mail dan naar 
stage.gondelier@meerkring.nl voor meer informatie over de mogelijkheden. 

 

Volg ons

Wij communiceren met onze ouders via Parro. Daarnaast is onze school te vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. 
https://instagram.com/ods_degondelier?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Stichting

ODS De Gondelier  is aangesloten bij Meerkring. Meerkring is een stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs en heeft 21 aangesloten scholen.

Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort

Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl
Lees verder