Een inkijkje in een week van groep 1/2!

In groep 1/2 werken we nu rondom het thema 'Herfst'. Binnen dit thema oefenen we allerlei doelen en wordt er ook veel samen gespeeld. Zo zijn de kinderen druk bezig met het wegen op de weegschaal. Welke herfstvruchten zijn zwaar en welke zijn licht en misschien zijn er vruchten wel even zwaar…?
Daarnaast oefent groep 1 met de schuine vouwlijn en groep 2 met de zestien vierkantjes. Vervolgens worden daar samen prachtige paddenstoelen van gemaakt. Hierop oefenen de kinderen van groep 1 met de cijfersymbolen en kleien ze het juiste aantal stippen op de paddenstoelen. Groep 2 oefent met het op volgorde leggen van de getallen van 1 t/m 20 en het neerleggen van de juiste hoeveelheden bij het juiste getalsymbool.
In de klassen zijn de kinderen aan het oefenen met korte en lange zinnen maken en luisteren we goed welk woord we eerst in een zin horen en als laatst. Ook zijn de kinderen aan het experimenteren en oefenen met de letters, door bijvoorbeeld de juiste letters bij elkaar te vinden en zo woorden ervan neer te leggen. De nieuwe letter van de week is: ‘W’, die spreken we uit als ’wuh’. De kinderen nemen zelf iets mee om de lettertafel van de "W" te vullen.
De kinderen zijn daarnaast ook creatief bezig met het verven van een zee, want binnenkort komt de Sint in het land en gaan we daar nog meer bij knutselen.
Media
  • WhatsApp Image 2023-11-10 at 15.00.08
De Gondelier, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Zwartsluiskade 2
3826 EG Amersfoort

033-253 04 01
info.gondelier@meerkring.nl

Volg ons

Wij communiceren met onze ouders via Parro. Daarnaast is onze school te vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. 
https://instagram.com/ods_degondelier?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Stichting

ODS De Gondelier  is aangesloten bij Meerkring. Meerkring is een stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs en heeft 21 aangesloten scholen.

Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort

Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl
Lees verder