Stemmen op ODS De Gondelier 

Stemmen op ODS De Gondelier 

Vandaag was het mogelijk om onder andere in onze speelzaal te gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. De school ging in alle vroegte niet alleen open voor onze kinderen, maar ook als stembureau. 
Een uitgelezen kans om natuurlijk ook met de klas een kijkje te nemen. Zo ging de leerkracht van groep 7/8 stemmen en nam een aantal van onze kinderen mee om het stemmen in het echt te laten ervaren. Het was op dat moment erg rustig in het stembureau, waardoor  alle tijd werd genomen om onze kinderen in rust alles te vertellen hierover. Een unieke ervaring voor onze kinderen. Ook de Kinderraad ging op bezoek bij het stembureau. Waar de kinderen normaal gewend waren dat er flink bewogen werd in het speellokaal, leerden ze nu juist wat een stembureau was, waarom mensen vandaag gingen stemmen en wat er allemaal bij komt kijken. Een leuke vergelijking werd gemaakt tussen het stemmen in het stembureau en de democratische keuze van de kinderen van onze kinderraad. De wens om een stem uit te brengen was groot, maar helaas moeten de kinderen daar nog een paar jaar op wachten. De interesse is in ieder geval ontstaat en dat is een prachtig begin!

Media
  • GridArt_20240606_225747822
De Gondelier, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Zwartsluiskade 2
3826 EG Amersfoort

033-253 04 01
info.gondelier@meerkring.nl

Ben je op zoek naar een stageplek? Mail dan naar 
stage.gondelier@meerkring.nl voor meer informatie over de mogelijkheden. 

 

Volg ons

Wij communiceren met onze ouders via Parro. Daarnaast is onze school te vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. 
https://instagram.com/ods_degondelier?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Stichting

ODS De Gondelier  is aangesloten bij Meerkring. Meerkring is een stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs en heeft 21 aangesloten scholen.

Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort

Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl
Lees verder